Skip to content

Eläkkeet

Suomalainen nauttii työuransa jälkeen eläkettä – useamman kymmenen vuotta. Eläkkeen turvin eletään kohtuullisen pitkä aika elämästä. Siksi se on merkittävä asia. Vaikka et vielä olisikaan eläkeläinen, tulee vielä päivä, jolloin pääasiallinen toimeentulosi on eläke. Sillä on siis pärjättävä. Otamme enemmän kuin mielellämme kommenttisi vastaan liittyen eläkkeisiin ja niiden rahoitukseen.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. 24.2.2011 13:22

  Jos ja kun vaalien jälkeen alkaa eläkeiän nosto niin huolehtikaa (mikäli olette päättämässä) että eläkeikä nousee per HETI, eikä vasta sitten kun nämä nykypäättäjät, sodanjälkeen syntyneet (= ns. heti-mulle-kaikki-tänne-nyt – sukupolvi) ovat päässeet eläkkeelle. Ei mitään siirtymäkausia!

  Vielä työttömyyskorvauksesta (sorry, ohi topicin):
  EI vastikkeetonta rahaa eli työttömän tehtävä jotain korvauksen saamiseksi esim. haettava aktiivisesti töitä päivittäin ja/tai parannettava työllistymismahdollisuuttaan osaamistaan lisäämällä = kursseille, kouluun jne. Otettava vastaan työllistämistyöt tai työharjoittelupaikat.
  Kun rahaa ei tuoda suoraan kotisoffalle ja joutuukin joka aamu lähtemään em toimiin niin kuin muutkin ihmiset, kyllä työllistyminenkin rupee onnistuun!!

  • 24.2.2011 14:46

   Tasan näin ovat kuin olet ilmoittanutkin, mitä liittyy työllistymisrakenteeseen. Mitä tulee eläkeiän nostamiseen, niin reaalinen eläkeikä tulee saada nousemaan nykyisestä alle 60 ikävuodesta vähintään nykyiseen alaeläkeikärajaan 63 vuotta, jossa siinäkin on työtä. Tällä hetkellä arkirealismi on se, että joustavan eläkeiän kautta ehdottamamme tuottopalkkamalli, voisi olla toimiva ikäihmisten työssäpitämistapa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: