Skip to content

Koulutus

Yhteiskunta tarjoaa suomalaisille vahvan koulutuksen aina peruskoulutuksesta ammattiopintoihin ja maksuttomaan korkeakoulututkintoon asti. Kansainvälisten vertailujen mukaan suomalaisen koulunpenkillä viettämä aika on yksi pisimmistä. Mitä mieltä Sinä olet, tarvitaanko täysmuutos niin koulutuksen määrään, kuin laatuun?

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. heje permalink
  24.11.2010 11:06

  Kaikkien oppilaitoksien aloituspaikat tulee suhteuttaa todeliseen työvoimatarpeeseen. Ei ole mitään järkeä kouluttaa 40:tä ihmistä ammattiin x jos 15 ammattilaiselle on vain tarvetta. Typerää mielestäni on myös korkeakoulutuksen ihanointi sillä ei oikeasti ole mitään väliä onko ammattitaito hankittu kirkonkylän kansalaisopistossa, työelämässä vai yliopistossa jos tieto- ja taito taso on sama. Lisäksi opiskelijoille minun mielestäni kuuluu korkeampi sosiaaliavustus kuin työttömälle, toisin kuin nyt.

 2. Simo permalink
  20.12.2010 18:10

  Peruskoulun tahtia tulee tiivistää niiden osalta, jotka haluavat siellä muutakin tehdä kuin häiriköidä. 9 vuotta tehokasta oppimisaikaa menee osittain hukkaan tyhjäkäynnillä. Huligaanit tarkkikselle. Tasoryhmiä ja valinnaisuutta enemmän. Pakkoruotsista luopumalla saadaan tunteja tärkeämpään käyttöön. Samaten laulu-, piirustelu- yms. leikkitunnit voisi varata niille, jotka niistä oikeasti pitävät ja muille enemmän muita juttuja.

  Lisätään oman talouden hallintaa 9-luokkalaisille ja yrittäjyyden perusteita. Yläasteella reippaimmat ottavat jo yrittäjyyden ensiaskeleita, vaan tukeeko koulu mitenkään yritteliäisyyttä vai painaako mieluummin muita korkeammalle nousevat päät takaisin ruotuun? Ihmisiä on rohkaistava kokeilemaan omia kykyjään eikä odottamaan, että yhteiskunta heille työt järjestää, kunhan koulu on lusittu loppuun.

  Korkeakouluopintoihin sen verran taloudellista paimennusta, ettei yhteiskunnan tuella opiskella 7-10 vuotta laiskotellen, vaan valmistutaan järkevässä ajassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: