Skip to content

Puolustuspolitiikka

Puolustuspolitiikkaan on ehdotettu Siilasvuon komitean mietinnöissä monenlaisia muutoksia, mm. varuskuntien lakkauttamista ja asevelvollisuusajan lyhennystä . Vuonna 2011 valmistuu puolustusvoimain selonteko, jossa linjastetaan Suomen puolustuspolitiikkaa ja sen resurssointia. Myös palkka-armeijan perustamisesta on keskusteltu. Mitä mieltä Sinä olet? Tarvitaanko täysmuutos? Ja jos, niin millainen?

Mainokset
3 kommenttia leave one →
 1. Simo permalink
  17.12.2010 13:59

  Vapaaehtoinen palkka-armeija tulee halvemmaksi kuin nykyinen malli. Turha ”kouluttaa” tarpeetonta sotaväkeä puoli vuotta tai vuosi, kun he voivat olla samaan aikaan tuottavassa työssä hankkimassa palkkaa ammattisotilaille. Asevelvollisuus poistamalla saadaan työuriin vuoden-kahden pidennys ja enemmän vuosia innokkaille nuorille perustaa ja kehittää omia yrityksiään. Asevelvolliset mieluummin todelliseen ”miesten kouluun” ja rekisteröimään oma yhtiö kaupparekisteriin. Tulevat taistelut käydään markkinakentillä. Talvisodan juoksuhaudat ovat jo kasvaneet umpeen.

 2. Ari permalink
  10.2.2011 11:10

  Kannatan myös vapaaehtoisuuteen perustuvaa palkka-armeijaa asevelvollisuuden sijaan. Nykymuotoinen armeija, joka perustuu miesvahvuuteen on aikansa elänyt. Pienempi määrä motivoituneita ja hyvin koulutettuja sotilaita nykyaikaisine aseineen toimii paremmin, kun 6kk ”pakotetusti” koulutusta saaneet tositilanteessa, jota toivottavasti ei kuitenkaan koskaan tule.
  Samoin rauhanturvatehtävissä koulutetut ammattisotilaat toimivat paremmin, kun ”wannabe soldier” seikkaijlijat, joita maailmalla on suurin osa.
  Kun määrä pienenee niin taso nousee ja rahaa riittää ostamaan kunnon välineet, joita osataan myös käyttää!
  Nämä joukot strategisesti sijoitettuna koko Suomen alueelle toisivat turvan myös mahdollisten alueellisten (esim. luonnon-) katastrofien hallintaan ja niissä auttamiseen.

  • 20.2.2011 23:05

   Ymmärrän näkemyksesi, vaikkakin ajatusmalli on, että armeijalla on Suomen pojille (ja myös vapaaehtoisesti tytöille) muutakin merkitystä kuin mahdollisesti sodan aikana, jota molemmat toivomme, ettei sitä koskaan tule. Näin ollen nykyisen asevelvollisuuden vaihtamista palkka-armeijaan ei näkemykseni mukaan tule tarkastalla pelkästään sotilaskyvykkyyden näkökulmasta, jota varten armeija toki ensisijaisesti on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: