Skip to content

Sosiaalietuudet

Suomea kutsutaan hyvinvointiyhteiskunnaksi, jonka runko muodostuu useista erilaisista etuuksista (lapsilisä, äitiyspäiväraha, työttömyyskorvaus, sairaspäiväraha yms. yms.). Näiden etuuksien tavoitteena on, että kansalaista tuetaan erilaisissa elämäntilanteissa ja että kukaan ei jäisi täysin heitteille. Ota kantaa, mihin Sinun mielestäsi tarvitaan täysmuutos.

Mainokset
11 kommenttia leave one →
 1. heje permalink
  23.11.2010 19:30

  Tähän olisi ehkä hyvä jonkulainen perustulo malli. Siis yksi tuki mihin sisältyisi kaikki nykyiset tuet. Tämä vähentäisi byrokratiaa . Työvoimaa vapautuisi esimerkiksi kelalta ja työvoimatoimistolta, joten ”työvoimapulaa” pienentäisiin samalla. Nyky tekniikkaa hyväksi käyttäen saataisiin vielä tämä tehtyä egolokisemmaksi kuin nykyinen lomake helvetti. Nykyinen paperia haaskaava malli ei ole oikea tapa tukea paperiteollisuutta. 😀

 2. Simo permalink
  16.12.2010 16:47

  Ilmaista rahaa ei tarvitse jakaa niille, jotka eivät sitä oikeasti tarvitse. Lapsilisät, isyysrahat yms. tarveharkintaisiksi. Turha maksaa rikkaille avustuksia. Työttömyyskorvaus pienenemään kuukausittain, että perussuomalaistenkin tekisi mieli mennä pian töihin.

  • Tommi permalink
   29.1.2011 15:55

   Just joo. Ja tarveharkintaan voidaankin sitten palkata satatuhatta virkamiestä.

  • 29.1.2011 21:21

   Ilmaista rahaa ei ole syytä kantaa ehdottomasti työhaluttomille. Mitä tulee erilaisiin tukijärjestelmiin, niitä saadaan liikaa eri luukuista, mikä merkitsee sitä, että tukien lisäksi rahaa menee järjettömästi myös tukien jakamiseen. Sitä tuskin kuitenkaan voidaan olettaa, että perussuomalaiset saavat tukia keskimääräistä enemmän, eikä tule saadakaan. Edelleen tämä kommenttisi taisi olla provosointia. Mitä tulee suurituloisiin, samaa mieltä olen siitä, että heille ei tarvitse tukijärjestelmiä, kuten lapsilisiä. Yksikään suurituloinen ei jätä lapsia tekemättä sen takia, että ei saisi lapsilisää. Lisäksi he pystyvät pitämään lapsistaan taloudellisesti huolta ilman lapsilisiäkin.

   • Simo permalink
    30.1.2011 17:35

    Perussuomalaiset eivät tule tukiviidakkoa leikkaamaan, koska kannattajissa on erinomaisen paljon niitä, jotka näillä tuilla elävät ja niistä hyötyvät. Kyllä te sen tiedätte, vaikkette myöntäisi.

    Sana tarveharkintainen taisi olla väärä, oikea sana lienee tarveperustainen. Tarkoituksenmukaista ei tietenkään ole, että virkamiehet kovasti harkitsevat päivät pääksytysten, annetaanko tänään Timolle 75,35 € ja huomenna Simolle 35,65 €. Järjestelmä pitää rakentaa veroilla, mekaanisilla tulorajoilla yms. siten, että tuet menevät niille, jotka niitä tarvitsevat. Nykyinen viidakko kaipaa täysremonttia. Tukia maksetaan niin monenlaisin perustein ja rajoituksin, että siihen vasta virkamiesarmeijaa tarvitaankin niiden setvimiseen. Esim. lapsesta maksetaan äitiysrahaa, isyysrahaa, pidennettyä isyysrahaa, vanhempainrahaa, kotihoidontukea, osittaista hoitorahaa, lapsilisää yms. kaikkia eri perustein eri summat ja vieläpä niin, että samakin tuki vaihtelee kuukaudesta toiseen. Kukaan ei ota näistä tolkkua.

    Niinpä osa rahoista menee niille, joilla itselläänkin on varaa huolehtia lapsistaan, pikkusairasteluistaan, asunnonostoistaan, lyhyestä työttömyydestään yms.

   • 31.1.2011 00:16

    Loppuosa vastauksesta on ihan asiaa. Edelleen se osio, että perussuomalaisten kannattajat olisivat keskeisimmät tuensaajat on perusteeton. Mikään puolueen jäsenyys ei ole tuensaamisen edellytys, joten kun rajat tehdään oikein ja tiukoiksi, niin eipä sillä väliä ole, kuka kannattaa mitäkin puoluetta. Kuitenkaan ei tarvitse pelätä, etten aja niitä linjastuksia, joita esitän.

   • Simo permalink
    31.1.2011 00:40

    Mikähän kansanryhmä se mahtoi olla, kun perussuomalaiset edellisen kerran nosti vaalivoittoon? Perussuomalaisenko äänestäjä keskimäärin valitsee silloin, kun on tyytyväinen toimeentuloonsa? Persu leikkaa ilmaista Kela-rahaa yhtä hanakasti kuin kepu maataloustukea, kokoomus yritystukea ja demari työttömyyspäivärahaa. Kyllä teillä osataan sen verran laskea puolueessa. Luotan siihen.

    Hienoa, että jollain sentään on leikkaushaluja. Yleensä sellainen poliitikko on kuitenkin entinen poliitikko. Sen takia remontti ei ole onnistunut eikä onnistu kuin pakon edessä.

   • 31.1.2011 00:56

    Kyseinen kommentti on perusteeton ilman yhtään reaalisisältöä perussuomalaisten osalta. Väitteen esittäminen on tarpeetonta ja turhaa. Keskustelu asioista on hyvä käydää, mutta keskustelemme asioiden kautta, emme turhien toisten mollaamisen tasolla.

   • Simo permalink
    31.1.2011 01:09

    Ehdokkaiden ja puolueiden näkemysten kyseenalaistaminen on paitsi äänestäjän oikeus myös velvollisuus. Näkemysten ja kykyjen menestyksekäs puolustaminen katsotaan ehdokkaalle eduksi.

    Koskee myös puolueen kykyä leikkausten tekemiseen.

    Tuensaajia on totta kai joka puolueen äänestäjäkunnassa, siksi niistä ei tulla luopumaankaan.

 3. Myrskynmerkki permalink
  13.4.2011 21:04

  Kotihoidontukea tulisi nostaa reippaasti. On järjetöntä, että kokopäiväisesti töitä tekevä (yleensä) nainen saa vähemmän rahaa kuin vastaavan ajan kotonaan lorviva työtön.

  Ja ihan yhtä käsittämätöntä on, että naisen on kannattavampaa ilmoittaa itsensä työttämäksi kuin kotihoitajaksi, saadakseen enemmän tukea, ja sitten vaan kauniisti yritettävä kieltäytyä tarjotuista töistä.

  Ihmettelenkin, mitä Suomenmaa tekisi, jos kaikki päättäisivät nyt laittaa lapsensa ja vanhuksensa laitoshoitoon. Sillä puoletkaan näistä ei varmasti tienaa niin paljoa, että heidän veroistaan maksettaisiin näiden hoitojen kustannukset. (vrt. kotihoidon hoitorahaa saadaan nyt noin 315€ -verot!, lapsen päiväkotihoito maksaa jonku 1000€? (kuukaudessa). Kuinka paljon pitäisi naisen tienata, että hän maksaisi 1000€ veroja?)

  • 14.4.2011 08:31

   Olet kuvannut yhden esimerkin yhteiskunnan arvostuksista. Lasten ja vanhusten hoitoa ei arvosteta, mutta ”sänkyyn maksetaan”. Yhtälö on järjetön ja siihenkin tarvitaan täysmuutos. Kysymykseesi, paljonko pitää tienata, jotta verot olisivat 1000 euroa/kk. Vastaus lienee pitkälti yli 3000 euroa, riippuen kunnan veroprosentista ja verovähennyksistä (mm. työmatkakulut).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: