Skip to content

Terveydenhuolto

Terveydenhuolto on ollut keskusteluissa erityisesti vanhustenhoidon ja hoitotakuun osalta. Polemiikkia on syntynyt myös siitä, että nykyinen hoitojärjestelmä ei mahdollista kaikkein heikko-osaisimpien perusterveydenhoitoa kustannussyistä. Ota kantaa, mihin terveydenhuollossa tarvitaan täysmuutos.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. Tommi permalink
  30.1.2011 08:44

  Mitä järkeä on pitää rinnakkain kaksi terveydenhuoltojärjestelmää, jotka on rahoitettu julkisesti joko kokonaan tai osittain?

  On rakennettu kokonaan yhteiskunnan varoilla toimiva järjestelmä, josta on tehty niin huonosti toimiva ja hidas, että jokainen jolla on varaa käyttää yksityistä.

  Sitten tämä yksityinen järjestelmä saa äärimmäisen tehottomasti järjestettyä julkista tukea KELA-korvausten muodossa. Jokaisesta 50-100 euron käynnistä maksetaan noin 10-15 euron korvaus. Tästä korvauksesta tehdään päätös ja tiedotetaan siitä postitse. Päätöksestä saa vielä valittaa…. Haloo. Kelassa on 5700 virkamiestä/työntekijää, joista aika moni taitaa tehtailla näitä päätöksiä. Vai miten on selitettävissä se, että viimeisten 13 vuoden aikana KELA on samanaikaisesti investoinut tietotekniikkaan todella paljon ja KASVATTANUT henkilöstöään.

  • 31.1.2011 00:25

   Vastaus kysymykseen, mitä järkeä tällaisessa on, on yksinkertainen: ei mitään. Tiedämme hyvin, että tämä on vain yksi kohta, jossa ilmentyy se, että puolivillaisella ratkaisulla ei koko villapaitaa aikaansaada. Ainoa, mikä on varmaa, on, että järjestelmä on järjettömän kallis ja mikään ei kunnolla toimi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: