Skip to content

Työvoimakysymykset

Riittääkö työvoima suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle? Miten helpotetaan valmistuneiden ja pitkäaikaistyöttömien työllistymistä? Koko vaalikauden kestokeskusteluaiheita ovat olleet työvoiman riittävyys, työllistyminen ja työttömyys sekä työurien pidentäminen, johon on liittynyt kaavailut mm. eläkeiän nostosta. Mihin työvoima-asioihin Sinä haluat täysmuutoksen?

Mainokset
13 kommenttia leave one →
 1. matti pellinen permalink
  28.11.2010 10:02

  kannustakaa väliinputoaja nuoria (alle 18v) töihin.jostain ihmeen syystä alle 18v ei ”saa” eikä oteta työmarkkinoille.. vain työtä tekemällä oppii,eikä kaikki voi olla ”insinöörejä”..eläkeikää ei saa misssään nimessä nostaa,koska työvoimaa riittää kyllä..

 2. Simo permalink
  16.12.2010 17:03

  Kun työ ei persuille ja muille laiskottelijoille maistu, niin eipä ole ihme, jos työvoimapula ja työttömyys ovat kohta taas päällä yhtä aikaa. Työttömyys on todiste siitä, että työttömyyskorvaus ja muut sossutuki ovat liian suuria.

  Alle 20-v ei tarvitse työtä vaan koulun penkin, jota ahkerasti painaa. Jos ei koulu maistu, niin ei kyllä työkään pidemmän päälle. Laiskottelijoita ei tarvita millään työpaikalla. Paitsi valtiolla.

  • matti pellinen permalink
   17.12.2010 11:29

   reilu 20v sitten toiset meni peruskoulun jälkeen töihin ja toiset kouluun.. koulutetuista tuli ”työpihejä” ja työläiset ovat edelleen töissä.. että en tiedä tuosta liiallisesta koulutuksesta työn ulkopuolella.. pitäisi ottaa takaisin työllistämiskäytäntö,ainakin huuhaa kurssien sijaan.. maksaahan ne kurssitkin maltaita,eikä siellä paljon töihin totu..

   • Simo permalink
    17.12.2010 13:45

    Osa näistä, jotka menivät ns. töihin, menivät kyllä suoraan kortistoon tai nuorisovankilaan. Miksi pitäisi palkata nuoria, jotka eivät viitsi tai halua opiskella ”tylsiä” juttuja? Mieluummin sellaisia nuoria, joilla pysyy sekä kynä että kirves kädessä. Tarmoa ja ajattelukykyä tarvitaan melkein joka hommassa. Työtä tekemällä oppii ehkä työn, muttei kaikkea muuta tarpeellista.

   • 29.1.2011 21:59

    Toisilla pysyy kynä kädessä, toisilla kirves. Pääasia, että joku pysyy. Jos hanskat tippuvat kaikessa heti, on homma ongelmallinen. Joka tapauksessa jokainen työkykyinen tulee saada töihin, koska yhteiskunta ei voi elättää sellaisia, jotka huvikseen päättävät jäädä kotiin.

   • 29.1.2011 21:56

    Oleellista on antaa ihmiselle mahdollisuus toimivaan peruskoulutukseen ja ammattikoulutukseen. Tämä merkitsee kuitenkin sitä, että koulutus pitää suunnata niihin ammatteihin, joissa on työtä tarjolla ja toisaalta koulutuksen ei pidä olla ylipitkä, mikä on tilanne tällä hetkellä. Jos asiaa näin tarkastellaan, niin ei ole mikään mahdottomuus, että alle 20-vuotiaat ovat ammattitöissä rakentamassa omaa tulevaisuuttaan.

  • 29.1.2011 21:26

   Edelleenkään kommentti koskie persuja ei ole oleellinen. Sen sijaan asiasisältö kommentissasi on. On selvä, että laiskotteluyhteiskunta ei ole mistään kotoisin, eikä sellaista toimintamallia pidä hyväksyä. Ongelma ei ole itse asiassa vain laiskottelijoissa, vaan järjestelmässä, joka mahdollistaa sen. Tähänkin on saatava täysmuutos.

 3. matti pellinen permalink
  18.12.2010 02:37

  viralliset tilastot ja omat havainnot puhuvat rajusti muuta.. nykyään halu ja ei pääse/mahdu kohtaavat vaan aika usein järkevän koulutuksen hakioissa.. mitähän nuori oppii esim. ”suunnannäyttäjä” koulutuksessa?,missä opetetaan ensimmäisellä tunnilla: saa nukkua tai olla hereillä ja harjoitellaan lähinnä sauvakävelyä yms.. kesto 5kk.. eiköhän tärkeintä työssä ole oppia työ,ainakin työnantajan mielestä..

 4. Simo permalink
  18.12.2010 14:31

  Todennäköisyys joutua sauvakävelykoulutukseen lienee pienempi, kun viitsii hankkia itselleen jonkin oikean tutkinnon…

  Palataksemme alkuperäiseen aiheeseen, työttömyys on Suomessa jäädäkseen ja eiköhän se tästä vain pahene. Osa työvoimasta ei kelpaa mihinkään tehtävään, kävi pellekursseilla tai ei.

  On tajuttava, ettei täystyöllisyys palaa. Politiikka on tehtävä tämän mukaisesti mm. rohkaisemalla kykeneviä yrittäjyyteen eikä marisemaan, miksei kukaan minua palkkaa. Poliitikot perussuomalaisista vasemmistoliittoon kilpailevat siitä, kuka saa yrittäjiä parhaiten kuritettua ja usuttavat kansaa kadehtimaan heitä, jotka omalla ahkeruudellaan ovat kenties menestyneet. Koulutusjärjestelmäkään ei tarjoa eväitä yrittäjäksi vaan ainoastaan palkolliseksi. Ihmiset on opetettu vaatimaan muita työllistämään heidät, vaikka itse voisi ottaa itsestään vastuuta.

 5. Heikki permalink
  17.1.2011 23:07

  Toivoisin, että työperäinen maahanmuutto helpottuisi ja kelatuellinen maahanmuuttaja tekisi töitä kelatukensa eteen. On harmillista, että tällä hetkellä maahan muutetaan kepulikonstein ja laillinen ja hyvä tapa muuttaa tänne työntekoa varten on vedetty tiukalle.

  Näen pahana tottumuksena, että Suomeen tullaan valeavioliitoilla hakemaan sosiaalietuuksia ja samalla tekemään pimeästi töitä. Työnhakijat haluavat rahat käteisenä, ettei huolella suunnitellut kelan tuet poistu. Tätä tapahtuu järjestäen, varsinkin palvelualalla. Oikea tieto Suomesta ja maan tavoista jää vähälle tiedolle tällaisille ihmisille. Jouduttuaan pimeän työn kierteeseen sekä tukimaailmaan, sieltä on vaikea ponnistaa pois. Selväjärkinenkin ymmärtää, ettei kannata tukia menettää ja lähteä töihin, kun silloin menettäisi mahdollisesti parin kuukauden tuet, ennen kuin osa-aikaisesta työstä voisi omalla hyvällä työpanoksella saada vakituisen työn.

  Tulisi helpottaa työperäistä maahanmuuttoa, jos työpaikka on jo luvattuna. Tällä toivottavasti saataisiin vähennettyä valheelle perustetun maahanmuuton houkuttelevuutta. Ensimmäinen työpaikka saattaa olla pätkätyö ja tämän rinnalle pitäisi olla riittävästi tilaa verorahoilla maksettavaan keilikurssittamiseen, jotta kotoutuminen mahdollistuisi helpommin. Näin pätkätyöläinen pääsisi nopeasti jaloilleen jos työt yllättäen loppuisivat. Kielitaidon kanssa työmahdollisuudet kasvaisivat.

  Työttömäksi jäänyt henkilö laitettaisiin töihin ruokapalkalla (saamansa kelan tuen lisäksi). Ruokailu tapahtuisi työpaikalla. Hän kävisi töissä ja opiskelisi pakollisilla kursseilla kieltä. Työnteko tapahtuisi arkena virka-aikaan, jolloin vähennettäisiin mahdollisuutta tehdä pimeää työtä samaan aikaa, kun vedetään kelan etuuksia väärin tarkoitusperin.

  • 20.1.2011 23:49

   Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että sänkyyn ei tulisi maksaa vaan myös työttömyyskorvauksen eteen on tehtävä työtä, esim. vanhustenhoitoa, ojanvarsien siivousta ym. yhteiskuntaa hyödyntävää toimintaa, josta kukaan ei kuitenkaan haluaisi maksaa. Lisäksi tärkeätä on kotouttaa muualta tulleet suomalaiseen yhteiskuntaan, koska muutoin ongelmat vain kasaantuvat pitkässä juoksussa sekä heille, että meille alkuperäisväestön suomalaisille. Kielen osaaminen on melkein välttämättömyys selvitä täällä, vaikka englannilla selviääkin kohtalaisesti. Kuitenkin on vain vähän sellaisia työpaikkoja, jossa riittää pelkkä englanti.

 6. Heikki permalink
  17.1.2011 23:12

  Ollessani lähellä 2:n asteen koulusta valmistumista, menin työvoimatoimistoon kysymään mitä kansalaisen odotetaan seuraavaksi tekevän. Ensimmäisenä vastauksena sain hölmistyneenä kuulla: Nyt kannattaa laittaa työttömyystukipaperit heti vetämään valmiiksi. Olin todella ihmeissäni, työvoimatoimisto suosittelee ensimmäisenä tukien hakemista!

  Työvoimatoimistoihin pitäisi tuoda työn arvostuksen promoaminen pakolliseksi henkilökunnan oppiaiheeksi. Asiakkaille pitäisi tuoda esille, että työ kannattaa ja on hieno asia. Työntekijä oli innokkaampi auttamaan tukipapereiden laatimisessa kuin työpaikan etsimisessä.

  Mielestäni tällaiseen ei ole varaa. Työtä sitä siellä työvoimatoimistossa pitäisi opettaa hakemaan!

  • 20.1.2011 23:54

   Kommenttisi on mielenkiintoinen. Jos ajattelumalli on yleinen työvoimatoimistoissa, se osoittaa työvoimaviranomaisten täysin väärää suuntautuneisuutta. Tällä en tarkoita sitä, että ei varmistettaisi oikeutetun työvoimakorvauksen saamista, mutta jokaisen työvoimaviranomaisen avaintehtävä on edesauttaa, että jokainen työtön työnhakija ohjataan aktiivitoimin töihin. Muutoin kysymys ei ole työvoimatoimistosta, työttömyyskorvaustentäyttöviranomaisesta. Sellaista viranomaista emme tarvitse. Toivottavasti tapauksesi on yksittäistapaus, vaikka tohdin epäillä. Jos jollain muullakin on samanlaisia kokemuksia, laitattehan niitä sivuillemme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: