Siirry sisältöön

Täysmuutos -ryhmä

 Täysmuutos -ryhmään kuuluu 14 yrittäjähenkistä jäsentä, yksi eduskuntavaaliehdokas jokaisesta vaalipiiristä. Yhteishengellä toimien saavutamme parhaimmat tulokset kuin kukin yksin toimien.   

  Timo Rope, täysmuutosryhmän vetäjä
yrittäjä, KTM
Uusimaa
Puh. 0500 603 205
timo.rope(at)kolumbus.fi
www.timorope.fi
  Timo Elo, yrittäjä
Helsinki
Puh. 0440 844 007
timo.elo(at)helsinkilainen.com
www.webbisivu.com/TimoElo
   Kike Elomaa, yrittäjä
Varsinais-Suomi
Puh. 0400 824 774
kike.elomaa(at)kikeelomaa.com
www.kikeelomaa.com
   Heimo Peltola, yrittäjä
Häme
puh. 0400 477 203
peltolaheimo(at)gmail.com
   Harri Hanweg, yrittäjä
Pirkanmaa
Puh. 0500 625 340
harri.hanweg(at)luukku.com
www.hanweg.fi
   Reijo Tossavainen, yrittäjä
Kymi
Puh. 050 3200 444
reijo.tossavainen(at)gmail.com
www.reijotossavainen.net
   Taru Kankkonen, yrittäjä, insinööri
Satakunta
Puh. 040 762 7632
taru.kankkonen(at)netti.fi
   Outi Virtanen, yrittäjä
Etelä-Savo
Puh. 044 340 3573
outinposti(at)wippies.com
   Hannu Heiskanen, yrittäjä
Pohjois-Savo
Puh. 0400 931 272
hannu(at)hannuheiskanen.fi
www.hannuheiskanen.fi
   Vuokko Lahti, FM, toimittaja
Vaasa
Puh. 040 597 7289
vuokko(at)vuokkolahti.fi
www.vuokkolahti.fi
   Osmo Kokko, yrittäjä
Pohjois-Karjala
Puh. 0400 375 472
osmo.kokko(at)kolumbus.fi 
www.osmokokko.fi
   Hannele Jaatinen, yrittäjä
Keski-Suomi
Puh. 0440 101 248
hannele.jaatinen(at)pp1.inet.fi
   Jussi Pellikka, yrittäjä
Oulu
Puh. 0400 585 313
pellikka.jussi(at)gmail.com
www.jussipellikka.info
   Jarmo Juntunen, toiminnanjohtaja
Lappi
Puh. 0400 391 658
jarmo.juntunen(at)eok.fi
http://www.jarmojuntunen.fi


 

Mainokset
14 kommenttia leave one →
 1. heje permalink
  23.11.2010 19:13

  hyvä homma, nuorempia ehdokkaita vielä ku olis lisäksi tuohon porukkaan^

 2. Tommi permalink
  29.1.2011 15:53

  Timo Soini voisi vielä harkita ehdotustaan palauttaa kansaneläkemaksu yrityksille. Eikö riitä, että yritykset maksavat työntekijänsä työeläkkeen (ja lisäksi työeläkkeet järjettömän suurelle virkamieslaumalle)? Pitääkö yritysten maksaa vielä kansaneläkekin?

  • 29.1.2011 22:46

   Henkilökohtaisesti olen kanssasi samaa mieltä. Kela-maksun palautusyritys ei ole mielestäni kannatettava ajatusmalli. Tämä kertoo hyvin sen, että Täysmuutos -ryhmän kannanotot eivät ole mikään Soinin ehdotusten mantramainen puolustaminen, vaan ajamme yritysten ja yrittäjien parasta ja sitä kautta menestyksekästä tervettä taloutta. Vaikka peruslinjauksissa olemme perussuomalaisten kanssa samoilla linjauksilla, niin yrittäjärakenteessa saattaa kantamme hieman erota, kuten tässä kohdin näkyy. Soinin ajattelumalli kela-maksun palauttamiseen tn. perustui siihen, että kun hallitus teki energiaveroratkaisun,jolla pyrki korvaamaan aukon, jonka kela-maksun poisto synnytti budjettiin, niin Soinin näkökulmasta tämä energiavero oli vielä suurempi virhe. Ja koska ei voi tehdä vastuuttomasti vain yksipuolisia veronpoistamisia, vaan pitää olla myös vaihtoehto, koska perussuomalaiset tekevät vastuullista talouspolitiikkaa. Samaa mieltä Täysmuutos -ryhmä on kuitenkin sen asian kanssa, että energiaveroratkaisu oli väärä, joka rasittaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä tarpeettomasti. Näkemyksemme mukaan kuitenkin keskeistä on tehdä leikkaukset tarpeettomaan hallintoon, saada työuria pidennettyä alku- ja loppupäästä, sekä tehostaa koulutusjärjestelmää, niin tätä kautta saadaan talouden tervehdyttäminen vauhtiin.

  • jussi k permalink
   18.3.2011 21:16

   tiesitkö sitä että yrittäjäeläkemaksut eivät riitä yrittäjien eläkkeisiin vaan puolet otetaan muiden veronmaksajien yhteisestä pussista ???

   • 21.3.2011 23:17

    Tiedän tämän, mutta työeläkepuolella suhde on vieläkin suurempi. Eläkkeellä olevien eläkkeet maksetaan töissäolevien eläkemaksuista sekä rahastojen tuotoista. Harva on oikeasti maksanut työssäollessaan eläkemaksuilla koko eläkeaikansa eläkkeen. Näin ollen ei ole merkitystä, onko kyse yrittäjästä vai työntekijästä.

 3. Jesse permalink
  20.2.2011 21:28

  Mikäli aikomuksena on parantaa taloutta, niin miten siihen päästään ensinnäkin vähentämällä virkamiespaikkoja -> mihin nämä ihmiset menevät töihin? Niihin pienyrityksiinkö, joita luodaan muutaman tonnin alv-alella? +Miten turvata hyvinvointiyhteiskunnan palvelutaso jos virkamiehiä tulisi hyvinvointipalveluista vähentää? Entä mistä tulee rahanne yrittäjien työttömyysturvaan? Entä opintorahan sitominen opintopisteisiin -älyttömin idea ikinä- oletteko ikinä miettineet, että kaikissa suomen kouluissa annetaan opintopisteitä eritasoisista suorituksista?

  Niin, että vastauksia vaan kiitosta 🙂

  • 20.2.2011 22:45

   Kiitokset kommentistasi. Vastataan niihin, kun vastauksia kaipaat. Ensinnäkin, ainoa millä mikään maa elää, on vientitulo. Se tarkoittaa sitä, että ulkopuolelta on tultava rahaa. Logiikka on aivan sama kunnan taloudella, yksityistaloudella ja yritystaloudella. Perheen sisällä kun vaimo ja mies lainaa toisilleen samaa satasta, ei perheen talous siitä kasva. Sama on tilanne virkamiesten kohdalla. Vaikka meillä on kuinka monta virkamiestä tekemässä töitä, niin Suomeen ei sillä lähtkökohtaisesti yhtään lisäeuroa tule sisään. Ei ihmisten työllistäminen ole ongelma. Ongelma on se, mistä niihin rahat. Ja rahat tulevat edelleenkin siitä samasta vientitulosta. Meillä on virkamiehillekin ihan toimivaa työtä. Sellaista työtä, jota oikeasti tarvitsee tehdä ja jonka tekemisestä kannattaa maksaa. Sitä löytyy niin resurssipulaa huutavasta vanhustehoidosta kuin myös lastenhoidosta, sairaanhoidosta puhumattakaan. Olisi myös oikeasti suotavaa, että se ylimääräinen virkamieskoneisto, jota Suomessa totisesti riittää, olisi sellaisissa töissä, jotka tuottavat palveluita kansalaisille, jotka ovat niistä valmiita maksamaan niin, että näitä virkamiestöitä, joita ei reaalisesti tarvita, ei tarvitsisi meidän verovaroilla maksaa. Voin todeta, että kun Suomen valtion budjetti on tänäkin vuonna 8 miljardia alijäämäinen, niin rahat on yksinkertaisesti jostakin löydettävä. Siinä ei auta, että näennäistyötä tai ns. haittatyötä tehdään. Tästä asiasta voit katsoa Timo Ropen blogi-kirjoituksen Uuden Suomen puheenvuorossa http://timorope.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57019-tyo-%E2%80%93-ajanvietetta-hyotya-vai-haittaa. Toivottavasti ihmiset tekevät sellaisia töitä, jotka tuottavat vättämättömyyspalveluja yhteiskunnalle tai palveluja, joista ihmiset tai yritykset ovat valmiita maksamaan. Sillä ei ole merkitystä, ollaanko yrittäjärakenteesta vai ollaanko toisen palkkalistalla, mutta mitä suuremmat verot meillä on, sen vähemmän meille jää ostovoimaa käyttää palveluita ja sen heikommat edellytykset on ihmisillä toimia yritysmarkkinoilla ja palveluntuottajina. Arvonlisäveron vähäisen liiketoiminan alarajan nosto ei ole merkittävä yhteiskunnalle, mutta on merkittävä yritysten käynnistämiseen ja sitä kautta pienyritysten synnyttämisen näkökulmasta. Tämä saattaisi helpottaa jotain virkamiestäkin perustamaan oman yrityksen.
   Yrittäjien työttömyysturvaa tulee rahat aivan samoin kuin jokaisen muunkin ihmisen (palkansaajan) työttömyysturvaan. Palkasta (yritystulosta) maksetaan työttömyysvakutuusmaksua ja kassalle lisäksi työttömyyskassan jäsenmaksua, näistä korvataan mahdollisen työttömyyden aiheuttamat työttömyyskorvaukset. Ongelma vain on se, että yrittäjillä (joka tämäkin on epäkohta) työttömyyskorvaukset eivät ole laisinkaan samaa tasoa, kuin mitä ovat palkansaajilla (ja mm. virkamiehillä, mutta hehän useimmiten eivät työttömiksi joudukaan).
   Mitä tulee kommenttiin opintorahan kytkemisestä opintopisteisiin, niin on täysin erotettava toisistaan se, maksetaanko suoritusten määrän mukaiseti ja se, ovatko opintosuoritukset eri kouluissa yhteismitallisia vai ei. Pitäisi niiden olla ja sitä varten moinen opintopistejärjestelmä on tehtykin. Ongelma vain on se, että niitä pisteitä (on kyse vaativammasta tai sitten helpommasta oppiahjosta) tehdään keskimäärin tänä päivänä järkyttävän vähän. Tämä on sama asia kuin jos toinen tekisi kuusikymmentä tuntia viikossa töitä ja toinen kaksikymmentä, ja sanottaisiin, että heille pitäisi maksaa samaa palkkaa. Minusta tällainen järjestelmä ei ole oikein, erityisesti sitä kuuttakymmentä tuntia tekevää kohtaan. Sen takia ehdotus on tehty, että hyvistä suorituksista palkitaan ja vähäistä tekemistä ei palkita samassa määrin. En voi ymmärtää, että tämä kenellekään on vaikea tajuta tai epäoikeudenmukaista, puhumattakaan, että älytöntä.

  • jussi k permalink
   18.3.2011 21:09

   et ole ilmeisesti tutustunut valtion tuottavuustoimintaan…
   virkamiehiä on vähennetty siihen tahtiin että kohta ei ole lapissakaan kohta edes poliiseja
   niitä palveluja nääs….

   • 21.3.2011 23:13

    Olen kyllä tutustunut valtion tuottavuusohjelmaan, jonka lopputuloksena kenttätyöstä vähennetään työntekijöitä. Sen sijaan keskitason päällikövirkoja mm. poliisin kohdalla samaan tahtiin on lisätty. Jos tämä on valtion tuottavuusohjelman tavoite, niin tätä pitä mitä suuremmissa määrin ihmetellä. Tuottavuutta ei paranna se, että keskijohto paisuu, mutta käytännön kenttätyöhön ei ole toimijoita.

  • jussi k permalink
   18.3.2011 21:18

   samaa mieltä…. vähennetään virkamiehiä niin lopettavat turhien konsulttitöitten teettämisen yksityisillä yrityksillä…..

   • 21.3.2011 23:15

    Samaa mieltä, että kaikki turhat työt, niin turhat konsulttityötkin ovat turhia. Kuitenkaan virkamiesten lisääminenkään ei ole näytä olevan vähentämässä erilaisten selvitysten tekemistä/teettämistä.

 4. Mikko S. permalink
  3.4.2011 07:21

  Timo Rope – olet niin oikeassa. Todella helpottavaa lukea ja todeta jonkun (poliitikon) ymmärtävän asioita 🙂 Hävettää tunnustaa mutta luulen vaivautumaan äänestämään. Voimaa taisteluun!

  • 4.4.2011 19:27

   Kiitokset kommentista. Siinä ei ole kyllä hävettävää, että äänestää. Ymmärrän toki, että moni asia niin pahasti tympii, että välillä miettii äänestämisen järkevyyttä, mutta kyllä se jotenkin kuuluu kansalaisvelvollisuuteen. Iloinen tietysti olen, jos numerosi on 249.

 5. 9.4.2011 13:23

  Hyvältä näyttää ryhmä, joten tsemppiä vaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: